Flyttfirma Stockholm – frågor och svar om flytten 

Genom att låta en flyttfirma i Stockholm svara på några av de vanligaste frågorna om en flytt så hoppas vi kunna ge dig en massa matnyttig information, tips och råd som underlättar din egen flytt. 

Behövs det? Utan tvekan. Ser man till hur vanliga privatpersoner flyttar så handlar det ofta om att man begår olika misstag – av varierande storlek – och att detta sedan innebär att man stressar och får ett projekt som slukar både tid och kraft. Därför behövs också några tips från en flyttfirma i Stockholm och vi hoppas att svaren på frågorna kommer att göra din kommande flytt till ett enkelt och smidigt projekt. 

Vad är viktigt inför en flytt? 

Det viktigaste är att du planerar och ser till att bocka av en lista där allt från adressändring, hyra av flyttbil, kartonger och exempelvis uppsägning av försäkringar och abonnemang genomförs. Tänk även på att du bör packa långt i förväg innan flytten och på att rensa ur de saker som du inte behöver. Du får aldrig en bättre chans att lufta i garderoben än i samband med att du ska flytta – och även en möjlighet att få in lite extra pengar. Ett annat tips är att du väljer en flyttfirma i Stockholm som erbjuder magasinering. Har du saker som inte får plats, men som du inte vill ge bort eller sälja – välj magasinering. 

Vilken flytthjälp i Stockholm behöver jag? 

Ska du flytta på egen hand så blir din flytthjälp i Stockholm de kompisar och släktingar som kan erbjuda sig att offra en lördag för din skull. Talar vi om mer professionell flytthjälp i Stockholm och om att anlita en flyttfirma så bör du alltid undersöka dessa närmare. Viktigast är att det finns trafiktillstånd och att företaget kan erbjuda arbete under en försäkring. Numera kan du även använda Rut för professionell flytthjälp i Stockholm och dra av halva kostnaden för arbetet. Säkerställ att företaget har F-skatt om du vill använda det. 

Hur många kartonger behöver jag? 

En bra formel är att utgå från hur många kvadratmeter du ska flytta från – och använda exakt lika många kartonger. Det låter mycket, men det brukar stämma rätt bra överens med verkligheten. Det går också, som ett bonustips, ofta att hyra kartonger av god kvalitet från en flyttfirma. Kolla upp det innan du besöker exempelvis Clas Ohlson.