Säkra och snygga tandimplantat i Stockholm

Det är inte ovanligt att den som har förlorat en eller flera tänder undviker att le. Med tandimplantat kan tandläkare i Stockholm återställa tandraden.

Man kan förlora tänder av flera anledningar. Sjukdom, ärftlighet och en olycka är några av de vanligaste orsakerna. Många som tappar eller förlorar en eller flera tänder skäms över detta och undviker att le för att dölja det. Vissa sätter till och med upp handen när de pratar eller skrattar.

Det finns hjälp att få. Tandimplantat, brygga och protes är olika sätt att ersätta förlorade tänder på och alla har de sina för- och nackdelar. En brygga eller protes går att ta ut och är lätt att rengöra. Men tandimplantat är det som liknar fasta tänder bäst eftersom de också sitter fast i käken.

Så fungerar det med tandimplantat

Tandimplantat är en mer komplicerad behandlingsform som görs i flera steg. Först tar man ett avtryck på bettet eller skannar tänderna så att man sedan kan tillverka så verklighetstrogna tänder som möjligt. Därefter opererar man in skruvar i käken för att sedan ha något att fästa de konstgjorda tänderna på. Skruvarna måste ha läkt fast ordentligt i käken innan man kan skruva fast tänderna.

Är man intresserad av att skaffa sig tandimplantat ska man vända sig till en specialistklinik i Stockholm. Då gör de först en grundlig utredning för att ta reda på om behandlingen passar och kommer att fungera. Tandimplantat är en mer kostsam behandling men det finns kliniker där man kan få tandimplantat på räntefri avbetalning.