Tapetsera, en utmaning

Tapetsering låter enklare än att måla och därför är något man väljer att göra. Då är det dags att läsa på. Båda metoderna kräver en hel del förarbete. Gillar man inte det finns det hjälp att få.

Precis som när man ska måla behöver man spackla eventuella håligheter. Är tapeten illa tilltygad eller har lossnat på flera ställen är det troligt att de måste rivas ner. Är rummet beläget i ett gammalt hus kan det finnas många lager tapet att ta itu med.

Andra förberedelser kan vara att plocka bort lister så att tapeten kommer hela vägen ner till golvet. Önskar man sätta upp en ljus tapet på en mörk kan det vara läge att måla väggen med en ljus färg så att det mörka inte syns igenom den nya.

Första gången? Välj då en tapet utan mönster. Det kan vara utmaning nog att tapetsera. Behöver man mönsterpassa blir det ytterligare en utmaning.

Varför krångla till det

Är det så att man inte älskar utmaningar kanske man ska överlämna jobbet till ett proffs. Hitta några målare i trakten och se vad de kan erbjuda i form av tapeter och priser. Sök bara på målare i Uppsala eller annan ort och vips så är det bara att kontakta. När man ändå har kontakt kan det löna sig att höra sig för om vad de skulle rekommendera. Kanske en fondvägg skulle förändra rummet på ett snyggt sätt. Något en målare vet då de har full koll på hur färgerna fungerar vid olika ljusinsläpp.