Vinnare i alla kategorier

Vill du värma upp ditt hus till en mycket låg kostnad? Är miljön viktigt för dig? Har du en stor trädgård där du utan problem kan få plats med en mindre brunn? Då kan bergvärme vara rätt val för dig.

Hur får du en värme som är beständig, hållbar och dessutom billig? En värme som inte påverkar miljön och som gör en mycket liten påverkan på naturen? Jo, genom att göra ett borrhål, sänka ner rör, montera en pump och dra in värmen i huset. En lite större åtgärd och kostnad vid installation. En mycket liten kostnad och omsorg när det väl är på plats.
Därför har bergvärme gått upp och blivit en i toppen av uppvärmningssätt. Om kunderna själva får välja och har tänkt bo kvar i huset i många år. För bergvärme innebär ett så pass litet ingrepp att det knappt är synligt. Och därefter är det mestadels en service och omsorg om pumpen. Resten klarar sig mycket länge.

Bäst i längden

Fördelen med bergvärme är att det i stort sett endast är installationen som kostar. Och att det inte finns någon egentlig påverkan på miljö eller natur, förutom borrhålet. Ändå är det inte så många år sedan som man började borra efter värme.
När marken upptäcktes som värmekälla var det vanligt med jordvärme. En slags uppvärmning där man drar slangar en bit under marken. Men med begränsningar som att det krävs en ganska stor trädgård och att man dessutom måste hålla koll på slangarna.